Gefilterd op:
  • Sale
  • Sieraden
Wis selectie

Sieraden

Sinds het begin der tijden maken juwelen deel uit van de menselijke cultuur. Vanaf het moment dat mensen kleren begonnen te dragen, werden er werktuigen gebruikt om ze vast te maken. Archeologen hebben spelden en gespen gevonden die meer dan 100.000 jaar oud zijn. In die tijd werden juwelen gemaakt van elk verkijgbaar materiaal en vooral van iets dat zeldzaam was.

Het was mogelijk edele metalen en edelstenen te gebruiken dankzij de technologische vooruitgang van de mensheid. Moderne juwelen maakten het mogelijk hele stammen en groepen te herkennen.

Het doel van sieraden is, ondanks de vooruitgang in de metallurgie en de verwerking van kostbare edelstenen, nog steeds onveranderd gebleven. Het doel van het dragen van juwelen was de drager in staat te stellen zijn rijkdom, positie, godsdienstige gezindheid kenbaar te maken, of iemand of iets te erkennen. Daarom zijn juwelen tijdloos en altijd aan verfijning onderhevig geweest.

1 - 1 van 1 artikelen

Het ontstaan van verschillende juwelen

Er zijn drie belangrijke oude beschavingen die hebben bijgedragen tot de ontwikkeling van juwelen: India, China en Egypte. De eerste beschavingen die metaallegeringen of robijnen gebruikten bij het maken van juwelen waren Egypte en het oude Mesopotamië. Deze traditie van juwelen maken, die duizenden jaren teruggaat, is de basis geweest van alle Europese juwelen. Dat heeft ook invloed gehad op de mode en de oude Europese trends.

Zij waren hun tijd ver vooruit op het gebied van edele metalen in India. Zij waren de eersten die goud uit stenen wisten te winnen. In india waren juwelen een essentieel onderdeel van de cultuur. Dit maakte het mogelijk goud beschikbaar te stellen aan reizigers uit Europa en andere delen van de wereld.

Hierdoor werd India een van de meest gewilde bestemmingen voor handel met Europa. Dit leidde tot de enorme groei van Europa. China daarentegen had een grote invloed op de ontwikkeling van de kunsten, waaronder beelden en juwelen met afbeeldingen van dieren en draken, en taferelen.

Soorten sieraden

Er zijn vele soorten sieraden in het moderne leven. Ringen, armbanden en halskettingen zijn de meest voorkomende soorten sieraden.

Het meest populaire sieraad is de ring. Zowel mannen als vrouwen houden van ringen. Een ring is een sieraad dat niet al te opvallend is, maar wel een symbolische betekenis heeft. Het is belangrijk voor de drager. Je kunt denken aan vriendschapsringen, verlovingsringen en trouwringen. Een ring hoeft niet altijd een symbool van iets te zijn. Een ring kan in een bepaalde stijl gedragen worden. Veel ringliefhebbers geven de voorkeur aan een zilveren of gouden ring.

Materialen voor juwelen

Tegenwoordig zijn sieraden ook verkrijgbaar in vele andere materialen. Het merendeel van de juwelen wordt echter nog steeds van zilver gemaakt. Opvallend is dat de populariteit van zilveren armbanden met grove schakels is gestegen. Gouden sieraden zijn nog steeds erg populair. Deze edele metalen zullen waarschijnlijk het meest populaire juwelenmateriaal blijven. Maar ook andere materialen worden steeds vaker gebruikt. Ook zijn juwelen in roségoud enorm populair geworden.

VRAGEN?

Heb jij nog vragen over onze Sieraden of de levering hiervan? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten. Zij staan iedere werkdag voor jou klaar en helpen jou graag met het beantwoorden van vragen en het geven van passend advies. We zijn te bereiken op 0548 – 541927 of via ons e-mailadres info@mucci.nl. We horen graag van jou!

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.